Rozhodla zlá tretia štvrtina, slovenské basketbalistky sú sklamané

22.06.2013 Celý región

Lille 22. júna (vyslaný redaktor TASR) - Sen slovenských basketbalistiek o postupe do štvrťfinále na majstrovstvách Európy vo Francúzsku sa rozplynul krátko po polčasovej prestávke sobotňajšieho zápasu.

Kým Talianky vybehli na palubovku plné odhodlania, Slovenky akoby si zo šatne doniesli len nervozitu, ktorá im zväzovala ruky.

"Povedali sme si, že do tretej tretiny musíme nastúpiť tak, aby sme sa dostali do vedenia, no bolo to presne naopak. Ten vstup do polčasu bol zlom zápasu," uviedla rozohrávačka Zuzana Brezániová. Do prestávky to bol vyrovnaný duel, no po nej sa Talianky utrhli dvanásťbodovou šnúrou, ktorú už ich súperky napriek snahe nedokázali dobehnúť.

Slovenky predviedli kvalitnú obranu, no opäť to škrípalo v ofenzíve a najmä premieňaní šancí. Hneď v úvode ich zahodili niekoľko a potom sa to s nimi viezlo celý zápas. "Keď nedáme koše nemôžeme vyhrať a že sme dobre bránili, je nám na nič," pokračovala. "Neviem, prečo to tak stále je. Na začiatku zahodíte pár otvorených šancí a potom je už človek nervózny a nemá to kto potiahnuť," uviedla Klaudia Lukačovičová.

Dvadsaťdvaročná pivotka si myslí, že Slovenky mohli duel vyhrať. Stačilo splniť pokyny... "No nesplnili sme skoro nič z toho, čo sme si povedali. Mali sme vyšší tím, no nehrali sme cez pivotky. Neubránili sme ich krídla, o ktorých sme vedeli, že sú rýchle a že sú to strelkyne. Vedeli sme, že neubránime všetky strely, ale určite nie tak, že idú dve na jednu. Dostávali druhé, tretie šance na doskoku, čo sa nemôže stať, keď máme vyššie hráčky. Sme sklamané," povzdychla si.

Slovenky tak prišli aj o teoretickú šancu postúpiť do štvrťfinále a na turnaji vo Francúzsku ich čaká už len posledný pondelňajší duel proti Švédsku. "Je to veľké sklamanie. Keby sme vyhrali, ešte by sme mali šancu, ale teraz už žiadna nie je," dodala Brezániová.

Taliansko - Slovensko 58:47 (12:10, 8:10, 20:9, 18:18)
Taliansko: Sottanová 22 (3 trojky), Gattiová 9, Zanoniová 7, Ressová 5, Ciniliová 4 (Dottová 7, Wabarová a Fassinová po 2, Goriniová, Masciadriová, Bagnarová a Formicová po 0)

Slovensko: Kupčíková 12, Sujová a Kmeťová po 6, Tetemondová 4, Jurčenková 0 (Vyňuchalová 8, D. Baburová 7, Lukačovičová a Krč-Turbová po 2, Brezániová a 0)
TH: 25/17 - 16/12,
fauly: 19 - 27,
trojky: 5 - 3,
TCH: 38.
tréner SR Ivan Vojtko,
rozhodovali: Jurasová (Srb.), Kučerová (ČR) a Kupatadzeová (Gruz.),
1200 divákov
 

Vyberte región